Dine daglige gøremål er en overset faktor for dit vægttab!

 • af

Gennem mange år har jeg taget NEAT for givet og ikke brugt det til at opnå mine mål. Men når jeg kigger tilbage nu ved jeg at mine mål ville ha været lettere at opnå hvis jeg havde benyttet mig af flere daglige hverdagsaktiviteter i stedet for blot at tænke at 1 times styrketræning og 30 minutter powerwalk på løbebåndet måtte være nok!

I dag er det en stor del af min hverdag og livsstil, jeg sørger for at gå til alt jeg kan, parkerer 5 minutters gang væk fra mit arbejde og vælger altid at gå til printeren længst væk. Det har faktisk gjort at jeg når jeg har fri på kontoret sagtens kan nå at gå 5.000 skridt hvor jeg før kun havde gået 1.400 skridt når jeg havde fri! Jeg garantere dig at det kan ses på badevægten!

Du kan forbrænde energi/kalorier på 2 måder.

 1. Træning (EAT)
 2. Anden aktivitet end træning (NEAT)

Mange der gerne vil tabe sig, tror at de skal bruge flere timer i motionscenteret. Men dine daglige gøremål er faktisk en meget større faktor i spillet om at forbrænde kalorier på daglig basis.

10 hurtige mellemmåltider

Klik her for at få dem tilsendt

Nyttige facts: 

(EAT) Energiforbruget ved træning
Dette er den energi du bruger når du træner og dyrker motion. De kalorier du forbrænder her udgør typisk 15-30 % af dit samlede energiforbrug og afhænger meget af hvor meget du giver den gas til de forskellige aktiviteter du deltager i.

(NEAT) Energiforbruget ved anden aktivitet end træning
Dette er den energi du bruger når du får, står, cykler til og fra arbejde, gør rent eller lægger vasketøj sammen (altså alle dine daglige gøremål) Det er under disse daglige gøremål du forbrænder størstedelen af dine daglige kalorier. Kalorieforbrændingen kan dog veksle helt fra 15% men helt op mod 50% alt efter hvor aktiv du er i løbet af en dag. Så det kan altså godt betale sig at tænke lidt mere over om du får gået tur i din frokostpause, om du gå på wc, eller tager printeren længst væk. 

NEAT er altså en stor del af vores samlede energi/kalorieforbrug men er også den der kan variere mest fra person til person. Faktisk helt op til 2000 kalorier i forskel på en der har altid har gang i noget frem for en der blot ligger på sofaen hele eftermiddagen og aftenen efter arbejde.

Efter min mening er NEAT en rigtig vigtig faktor, der ikke må overses i forbindelse med et vægttab!

Hvad gør jeg selv for at opnå en høj NEAT?

Jeg er typen der altid har travlt og planer, derfor tænker jeg også altid på hvordan jeg kan optimere min dagligdag så jeg forbrænder mest muligt men uden det tager min tid… 

Du kan ganske simpelt maksimerer din daglige aktivitet uden det tager alt din tid eksempelvis:

 • Gå en tur i frokostpausen
 • Tage cyklen i stedet for bilen
 • Tage trappen frem for elevatoren
 • Arbejde ved et ståbord i stedet for siddende
 • Parker længer væk end du plejer
 • Læg tøj sammen, men hver gang du har en bunke der skal på plads så gå ind og læg det på plads og læg så næste omgang sammen
 • Tæl dine skridt og hav en konkurrence med dig selv
 • Gør rent med høj musik og dans med støvsugeren, syng og gør det til en lej og ikke en pligt.
 • Lege med børnene i stedet for at sætte dem foran Ipad’en

Har du flere gode ideer vil jeg meget gerne høre dem (Svar blot på denne mail)

NEAT er ikke så tidskrævende

Når du skal i gang med at lave mere NEAT i hverdagen skal du faktisk ikke bruge flere timer i døgnet eller undvære din dyrebare tid med familien. 

Når du alligevel er på arbejde kræver det ikke mere tid stå op eller parkere længer væk på p-pladsen. Din familie vil sikkert også nyde godt af at du tager rengøringen som en leg og ungerne vil elske en ekstra tur på legepladsen. Det tager heller ikke længere tid at tage trappen frem for elevatoren.

NEAT tager altså sjældent længere tid og ikke noget du skal sætte tid af til – Du skal blot træffe et valg om at vælge de gode løsninger og implementere dem i din hverdag.. 

Så brug NEAT i din hverdag, det er ofte mere overskueligt at at gå en tur, eller lave huslige pligter en det er at tage i træningscenteret og stå på løbebåndet og løfte håndvægte.