Implementer tallerkenmodellen

Hvis du har prøvet at sætte dig ind i dine fødevare så har du helt sikkert også prøvet at veje og måle alt din mad for at sikre at du ikke fik for mange kalorier.

Du ønsker sikkert at et naturligt forhold til mad og bare at kunne sætte dig ved aftensmadsbordet uden at skulle veje, måle og beregne din mad ned til mindste detalje.

Men det behøver faktisk ikke være så besværligt. 

Når du har sat dig ind i mængden af den mad du har behov for under et vægttab så kan du med garanti også sådan ca. se hvilken mængde mad du har behov for til de forskellige måltider. 

Det jo ikke meningen at det skal være så besværligt at tabe sig og spise fornuftigt og de fleste kører da også hurtigt surt i hele vægttabs processen! 

Jeg er stor fortaler for at man benytter redskaber for lettere at kunne navigerer rundt i sundhedsjunglen og derfor lære jeg også alle mine piger om tallerkenmodellen.  

Det kan være rigtigt angstprovokerende at give slip på mål og tal men jeg vil garanterer dig for at du på sigt vil elske denne metode da du kan bruge den alle steder du er.

Sådan fungerer tallerkenmodellen 

  1. 2/4 del skal være grøntsager og frugt
  2. 1/4 del fra fjerkræ, æg, mælk, ost, fed fisk eller andet kød
  3. 1/4 del fra brød, gryn, ris, pasta eller kartofler

Når du sørger for at dele din tallerken op på denne måde sikre du at din kost er varieret og at du ikke kommer til at spise for meget af noget. Helt uden at veje og måle din mad.

Brug tallerkenmodellen når du spiser med familien eller spiser ude tag altid kun en portion!