Mad og mængder

Deler du også din mad op i sund vs usund og oplever du også den dårlige samvittighed og skyldfølelse når du spiser noget som du anser som usund og forbudt.

Så du bestemt ikke alene, sådan har jeg haft det i rigtigt mange år og jeg skulle have uddannelsen som kostvejleder inden det gik op for mig at kalorielet ikke er = sundhed, tværtimod.

Før i tiden spise jeg altid lidt “kedeligt” jeg gik efter de fødevare der var mindst kalorier i for så kunne jeg få mad der fylde mere på tallerkenen og som tog længere tid at spise.

Men jeg var ofte sulten fordi det ikke var fiberrigt det jeg spiste. Derudover endte det altid med at efter noget tid så faldt jeg i 600g bland selv slik, takeaway og is fordi jeg havde tvunget mig selv til at holdt mig til alt det kalorielette så længe og undertrykt det min krop i virkeligheden havde brug for.

Mad for mig var delt meget op i sund/usund, rigtigt og forkert og jeg kunne ikke forstå dem som blot kunne spise 1 stykke chokolade og så lade resten af pakken ligge til en anden god gang, eller dem som kun blander for 10 kr. bland selv slik… 

Hallooo hvad fejler du!!!

10 hurtige mellemmåltider

Klik her for at få dem tilsendt

Men efter mange års forsøg med forskellige diæter, slankekure og timevis af motion som jeg ikke kunne holde eller havde tid til medmindre jeg havde et mål med at stille op til en fitness konkurrence, tænkte jeg fandme nej..

Nu gider jeg ikke det her mere, hvis det skal være sådan en kamp hele tiden at holde en form og have en krop jeg kan holde ud at kigge på så kan det være lige meget. Jeg var træt, havde fået andre prioriteret og var klar til nye udfordringer. 

Det var her jeg fik øjnene op for vanecoaching og begynde at lytte til podcasten Detox din hjerne og wow hvor de ramte plet og det giver altså stof til eftertanke. For kunne det virkeligt lade sig gøre at acceptere sig selv, sin krop og ikke tænke på mad 24/7….

Jeg tænkte det skal have et forsøg det her og jeg gav mig derfor hen til processen. Processen var lang men jeg gjorde det, jeg står nu på den anden side og kan sige med ro i stemmen at jeg spiser det jeg har lyst til, når jeg har lyst, lytter til min krop og dens signaler og jeg spiser altid med god samvittighed.

Sådan gjorde jeg 

  1. Gik 100 % ind i processen og accepterede at der ville komme udfordringer på vejen
  2. Satte badevægten væk og vejede mig ikke i 4 – 5 måneder (selv om jeg havde lyst)
  3. Implementerede forbudte fødevare i min hverdag, og gav mig selv lov til at spise den mængde jeg havde lyst til men tænkte og smagte hver en bid

Det var svært og i starten tog jeg også lidt på, men da jeg fandt roen og trygheden så vende det hele og det var det hele værd. Siden jeg startede mit personlige projekt har jeg ikke overspist i bland selv slik eller bare mad generelt fordi jeg stopper helt automatisk når jeg ikke har lyst mere og når jeg blander slik er jeg ligesom dem der kun blander for 10 – 20 kr. 

Når det sagt er der også tider hvor jeg spiser mere end jeg burde men hey, det vigtigste er at jeg så er bevidst om det og jeg gør det med god samvittighed fordi jeg havde brug for det <3 

Du kan også komme til at mærke en indre ro, men det kræver at du er klar og du tør give dig hen til processen.